Ring nu på:+45 28 92 34 85

Home Ekspertise Udvikling af sunde værdikæder

Udvikling af sunde værdikæder

Er din virksomhed klar til fremtidens forandringer? Sociability hjælper virksomheder med at opbygge værdikæder, som skaber en bedre forretning for alle led i kæden – fra kaffebonden i Kenya til indkøberen i Danmark.

Succesfulde virksomheder er i dag kendetegnet ved forretningsmodeller og værdikæder, hvor du ikke vinder på bekostning af andre, men hvor alle vinder. Det gør ikke bare værdikæderne mere effektive og gennemskuelige. Det betyder også, at virksomheden står stærkere ift. fremtidens udfordringer og krav til menneskerettigheder og bæredygtighed.

De sunde værdikæder er samtidig med til at sikre, at virksomheden overholder FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv (The United Nations Guiding Principles on Business and Human Rights), og OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder.

Optimeret forbindelse mellem de forskellige led

Når Sociability rådgiver virksomheder og hjælper med at opbygge sunde værdikæder, handler det – lidt firkantet fortalt – om at optimere forbindelsen mellem og vilkårene for de forskellige led i kæden.

Sunde værdikæder er altså med til at sikre, at alle parter – fra bonden på bomuldsmarken til indkøberen hos det europæiske tøjmærke – får mere ud af forretningen, samtidig med at virksomheden respekterer de internationale retningslinjer og menneskerettigheder.

Optimering af værdikæder forbedrer forretningen for 1000 farmere

Èn af de større opgaver, Sociability har udført, er for MESPT: Micro Enterprises Support Programme Trust. MESPT arbejder med at styrke værdikæder i lokaløkonomisk udvikling.

Sociability faciliterede formuleringen af den strategiske CSR-politik, som skulle vejlede MESPT’s arbejde med at optimere diverse værdikæder på kysten i Kenya. Derefter hjalp vi med at udmønte strategien for kokos-værdikæderne i de tre kyst-distrikter.

Ved at arbejde med Zero-waste-circles fik 1000 bønder en bedre forretning i løbet af én måned.

Projektet har vist sig som et validt projekt, der nu står til at blive udvidet til hele Afrika.

Share this page